Kinderen

Gedurende de hele speelweek van maar liefst vier en een halve dag, kunnen de kinderen genieten van een boordevol programma vol uiteenlopende activiteiten. Elke activiteit wordt vakkundig begeleid door zowel een enthousiaste vrijwilliger als een toegewijde stagiair. Dit zorgt ervoor dat de kinderen een geweldige tijd beleven terwijl ze deelnemen aan diverse leuke bezigheden en dat ze altijd in goede handen zijn.

Het speeldorp (4, 5 & 6 jaar)

Speciaal voor de kinderen tussen de 4 en 6 jaar is er een speeldorp gebouwd. Het dorp bestaat uit tenten met allemaal een individuele vlag kleur. Geel, groen en blauw zijn voor de kinderen van 4 en 5 jaar, en de tenten met paars en oranje voor de kinderen van 6. De tenten met de rode vlaggen is voor de BSO.

In de tenten kun je genieten van diverse activiteiten, waaronder het bakken van broodjes (inclusief glutenvrije opties), dansen en spannende speurtochten. Buiten de tenten hebben de kinderen de mogelijkheid om te voetballen, op het springkussen te spelen en zich te laten schminken.

Bambinidorp (extra begeleiding)

Het Bambinidorp is speciaal voor kinderen tussen de 4 en 15 jaar met een beperking of op een andere manier extra begeleiding nodig hebben.

De vrijwilligers begeleiden uw kind intensief, individueel of in kleine groepjes. Diverse van onze vrijwilligers zijn gediplomeerd of volgen een gerichte opleiding. Bambinidorp heeft een eigen tent met een omheind stukje terrein, waar alleen de Bambini kinderen en de eigen vrijwilligers komen.

Activiteiten

Broodjes bakken

In de broodjesbaktent staan de bakkers klaar om jou het geheime broodjes recept van de speelweek te leren! Er is ook een glutenvrije optie voor kinderen met een glutenvrijdieet, meld dit even bij de leiding van de tent of anders bij de receptiewagen.

Computertent

Wil je gamen of computers repareren en aanpassen? Doe mee aan de Computertent! Hier kun je computers bouwen, repareren, uitbreiden en genieten van spelletjes. Je kunt zelfs je eigen pc meenemen voor hulp. We gebruiken legale en gratis Open Source Software voor alle activiteiten.

Creatent

Knutselen, kleien, verven, alles kan in de Creatent! Speciaal voor de Speelweek heeft een team van vrijwilligers voor jullie de leukste thema-knutsels uitgezocht.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Extra activiteiten

Een klein clubje vrijwilligers organiseert elk jaar spannende, nieuwe en speciale activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het avondspel (vanaf 9 jaar) op woensdagavond en de kinderdisco voor de 7 en 8 jarigen op donderdagavond.

Rondleidingen

Maandag en dinsdag ochtend start bij de ingang van de Speelweek een rondleiding voor kinderen vanaf zeven jaar. Weet je niet wat je die dag wil gaan doen of kom je voor het eerst op de Speelweek? Loop dan met de rondleiding mee en binnen een half uur weet je alles te vinden!

Metaal bewerken

Maak je eigen figuurtjes van metaal door samen te solderen met onze vrijwilligers.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Hout- en timmerstad

Figuurzagen, timmeren en naambordjes of of kom samen met anderen een hut bouwen! Alles wat je kan en wil maken van hout kan in deze tent, uiteraard begeleidt door vrijwilligers.

Haar- en schminktent

Laat je prachtig schmink: bloemen, vlinders, dierenprints, bij de Schminktent kan het allemaal. Naast schmink kun je ook je haar laten doen!

Spelletjestent

In de spelletjestent kun je iedere dag spelletjes komen doen, denk bijvoorbeeld aan stratego, mens-erger-je-niet, schaken en tafeltennis. Tijdens de week worden er ook een aantal toernooien georganiseerd, zoals het damtoernooi.

Sportveld

Op het sportveld staat ons sportteam voor jullie klaar met o.a. voetbal, volleybal en, met heel mooi weer, een buikschuifbaan. Ook komen er diverse clubs langs om samen met jullie te sporten!

Springkussen

Midden op het veld staat het Springkussen en ieder jaar weer een verrassing…

Geen fotobeschrijving beschikbaar.Geen fotobeschrijving beschikbaar.