Op de Speelweek is zo veel te doen dat we nooit alles kunnen noemen! Ieder jaar hebben we een vol programma met allerlei activiteiten. Zo kun je timmeren, schilderen, sporten en nog veel meer. Hier op deze pagina vind je de leukste activiteiten.

Programma 2018 »

Speeldorp Voor 4, 5 en 6 jarigen

Speeldorp is het dorp voor alle 4, 5 en 6 jarige kinderen. Iedere leeftijdsgroep heeft een tent met een andere kleur. In deze tent staat een team van vaste begeleiding en stagiaires die verschillende activiteiten met de kinderen ondernemen. Uiteraard kunnen ze ook heerlijk samen spelen. Voor de zesjarigen worden uitstapjes naar het grote veld georganiseerd en komen er medewerkers van andere tenten/dorpen om te helpen.

Speeldorp

Bambinidorp Voor kinderen met een beperking of die begeleiding of extra ondersteuning behoeven

Bambinidorp is er speciaal voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar, met een beperking of kinderen die op een andere manier begeleiding nodig hebben en toezicht behoeven. Een team vaste vrijwilligers staat voor uw kind klaar. De vrijwilligers begeleiden uw kind intensief, individueel of in kleine groepjes. Diverse van onze vrijwilligers zijn gediplomeerd of volgen een gerichte opleiding. Bambinidorp heeft een eigen tent met een omheind stukje terrein, waar alleen de Bambini kinderen en de eigen vrijwilligers komen. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Gerrie van Dijk-Zuidam, coördinator Bambinidorp, tel.: 0343-514907, of stuur een e-mail. Ook nu wordt van u verwacht dat u zelf uw kind komt halen bij bambinidorp. Indien dit anders is, gelieve dit tijdig te melden bij de leiding van Bambinidorp.

Broodjesbakken

Heb je zin om een broodje te bakken? Kom dan naar de bakkers in de Broodjesbaktent. Al meer dan dertig jaar leren zij je hoe je volgens het Speelweek-recept een broodje op een stok maakt en bakt. Heb je een glutenvrij-dieet en wil je toch broodjes bakken? Meld dit even bij de leiding van de tent of anders bij de receptiewagen, er zijn andere tijden waarop je ook gluten-vrij broodjes kunt bakken!

Broodjesbakken

Computertent

Spelletjes spelen, alleen of met vrienden? Of toch liever zelf een computer in of uit elkaar sleutelen? Het kan in de Computertent! Je kunt computers bouwen en verbouwen, uitbreiden, repareren, installeren en inderdaad ook spelletjes spelen. Uiteraard kun je als deelnemer, maar ook als vrijwilliger, je eigen pc meenemen voor reparatie of installatie. De software die wordt gebruikt is uitsluitend Open Source Software, dit is voor iedereen geheel legaal en gratis te gebruiken.

Computertent

Creatent

Knutselen, kleien, verven, alles kan in de Creatent! Speciaal voor de Speelweek heeft een team van vrijwilligers voor jullie de leukste thema-knutsels uitgezocht.

Creatent

Extra Activiteiten

Een klein clubje vrijwilligers organiseert elk jaar spannende, nieuwe en speciale activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het avondspel (vanaf 9 jaar) op woensdagavond en de kinderdisco voor de 7 en 8 jarigen op donderdagavond.

Rondleiding

Maandag en dinsdag ochtend start bij de ingang van de Speelweek een rondleiding voor kinderen vanaf zeven jaar. Weet je niet wat je die dag wil gaan doen of kom je voor het eerst op de Speelweek? Loop dan met de rondleiding mee en binnen een half uur weet je alles te vinden!

Extra Activiteiten

Metaalbewerken

Maak je eigen figuurtjes van metaal door samen te solderen met onze vrijwilligers.

Hout en Timmerstad

Figuurzagen, timmeren en naambordjes of of kom samen met anderen een hut bouwen! Alles wat je kan en wil maken van hout kan in deze tent, uiteraard begeleidt door vrijwilligers.

Hout en Timmerstad
Timmerstad

Haar- en schminktent

Laat je prachtig schilderen, bloemen, vlinders, dierenprints, bij de Schminktent kan het allemaal. Naast schmink kun je ook je haar laten doen!

Schminktent

Spelletjestent

In de spelletjestent kun je iedere dag spelletjes komen doen, denk bijvoorbeeld aan stratego, mens-erger-je-niet, schaken en tafeltennis. Tijdens de week worden er ook een aantal toernooien georganiseerd, zoals het damtoernooi.

Spelletjestent

Sportveld

Op het sportveld staat ons sportteam voor jullie klaar met o.a. voetbal, stokbal en slootjesspringen. Ook komen er diverse clubs langs om samen met jullie te sporten!

Sportveld

Springkussen

Midden op het veld staat het Springkussen en ieder jaar weer een verrassing.....

Springkussen

Vrijwilligers gezocht!

De Speelweek is dringend opzoek naar nieuwe vrijwilligers.

Zonder voldoende vrijwilligers is de Speelweek niet mogelijk.

Word vrijwilliger »

Steun de Speelweek

Zonder uw hulp kunnen wij geen Speelweek organiseren.

Steun ons met uw bedrijf of als particulier met een financiele donatie of in natura.

Steun de Speelweek »