Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Wordt vrijwilliger

Kom helpen!

Medewerker

Jaarlijks zijn er ruim 250 mensen om van de Speelweek een feestweek te maken. Een groot aantal van de vrijwilligers begeleiden alle kinderactiviteiten. Een kleiner – maar zeker even belangrijk deel – helpt bij de ondersteunende diensten, zoals de technische dienst, de kantine en de gehele organisatie.

Voor de Speelweek kunnen we altijd vrijwilligers gebruiken. Lijkt het je leuk om tijdens de week, of de op-/afbouw één of meerdere dagen te komen helpen? Schrijf je direct in!

Ben je een organisatietalent en wil je meehelpen om de Speelweek te organiseren en te coördineren? Laat het ons weten bij de inschrijving en wij nemen contact met je op.

Voor medewerker geldt een minimum leeftijd van 15 jaar. Ben je jonger en wil je toch helpen op de Speelweek? Dan kun je je aanmelden als stagiaire.

Stagiaires

Een bijzonder project op de Speelweek is het stagiaire-programma. Een groep van 25 tot 50 jongeren tussen de 12 en 15 jaar worden tijdens de Speelweek ‘opgeleid’ tot medewerker van de Speelweek. Je zet je eerste stappen in het vrijwilligerswerk. Voor jou leuk en gezellig om te doen, je leert om te zorgen voor anderen en wat er allemaal bij vrijwilligerswerk komt kijken. Voor ons fijn dat we extra handen hebben om alle taken bij de Speelweek uit te voeren en wij hebben de mogelijkheid om hiermee onze groep aan vrijwilligers te vernieuwen als je besluit om ook, na je stage periode, te blijven helpen.

Het voordeel van stagiaire zijn is dat je veel tenten en dorpen met de diverse activiteiten ziet. Je loopt bij een aantal tenten een dag of dagdeel mee, totdat je uiteindelijk een klik met een tent hebt gevonden. Mocht je voor je opleiding of studie de Speelweek opgeven als maatschappelijk stage laat ons dit a.u.b. voor aanvang van de Speelweek even weten. Het is belangrijk om te weten dat je als stagiaire geen eindverantwoordelijkheid hebt. Je helpt bij een activiteit waar je kunt en waar je je thuis voelt. Op de Speelweek is de stagiaire coördinator de contact persoon die je begeleid en waar je met al je vragen terecht kunt.

Wat mag je verwachten?

Voor de zomervakantie wordt er een bijeenkomst georganiseerd om je alvast wat meer achtergrond informatie over de Speelweek te geven. Op de zaterdag voor de Speelweek wordt het stagiaire-avondspel georganiseerd. Door dit spel leer je je mede-stagiaires en de Speelweek beter kennen. Tijdens de Speelweek maken we per dagdeel een rooster om je in je tent/dorp naar keuze in te delen, daar ga je aan de slag en pak je de taken op die je van de tent/dorp leiding krijgt toegewezen. Aan het einde van de Speelweek geven we je een rapportage mee over je inzet op de Speelweek. Op de Speelweek is de stagiaire coördinator de contact persoon die je begeleid en waar je met al je vragen of opmerkingen terecht kunt.

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Weet je al zeker dat je stagiair wilt worden, schrijf je dan direct in.