Ouders

De Speelweek is het jaarlijkse speel-evenement in Driebergen waar alle kinderen van 4 t/m 12 jaar, bijna 5 dagen lang naar hartenlust kunnen spelen, knutselen, sporten en nog veel meer. De Speelweek is een initiatief van de Stichting Jeugd Rekreatie Driebergen en wordt in 2024, voor de 54ste keer georganiseerd. Zowel de Stichting als de Speelweek draaien voor 100% op vrijwilligers, ieder jaar weer zetten ruim 200 medewerkers en 50 stagiaires zich in voor de Speelweek. 

Waar, wanneer, wie en hoe?

De Speelweek wordt gehouden op het Seminarie-terrein in Driebergen en is van maandag tot en met vrijdag in de laatste week van de grote zomervakantie voor de basisscholen regio midden Nederland. De eerstvolgende Speelweek is van 19 augustus tot en met 23 augustus 2024 . De speeltijden zijn van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Op vrijdagmiddag zijn we gesloten, omdat we dan al met de afbraak beginnen.

DagOchtendMiddag
Maandag9.30 tot 12.00 uur13.30 tot 16.00 uur
Dinsdag9.30 tot 12.00 uur13.30 tot 16.00 uur
Woensdag9.30 tot 12.00 uur13.30 tot 16.00 uur
Donderdag9.30 tot 12.00 uur13.30 tot 16.00 uur
Vrijdag9.30 tot 12.00 uurGesloten

Het terrein van de Speelweek is verdeeld in een groot speelveld met verschillende tenten, dorpen met diverse activiteiten. Voor de kleuters van 4 tot en met 6 jaar hebben we een speciale plek gereserveerd, namelijk Speeldorp. Kinderen van 7 jaar en ouder mogen op het grote veld rondlopen. Kinderen met een beperking of die op een of andere manier begeleiding of ondersteuning nodig hebben zijn van harte welkom in Bambinidorp. Verderop in deze tekst vindt u meer informatie over de desbetreffende dorpen.

Toegangskaarten

Er zijn dag- en weekkaarten te koop, in de vorm van een polsbandje, bij de kassa’s van de Speelweek. Een dagkaart kost € 6,00 en een weekkaart kost € 17,50.

De kassa’s staan bij de ingang van het Speelweek terrein en zijn ’s ochtends om 9.00 uur geopend, een half uur eerder dan de aanvang van de Speelweek. Ook in de middag kunt u toegangskaarten kopen, om 13.30 uur bij de kassa’s.

Voorverkoop

Weekkaarten zijn ook in de voorverkoop verkrijgbaar. In de voorverkoop zijn de weekkaarten € 15,00 en te verkrijgen bij diverse verkooppunten in Driebergen:

Boekhandel Jacques Baas

Traaij 4c, www.boekhandeljacquesbaas.nl

Planet Happy

Hoofdstraat 101, www.planethappy.nl

Wim Aalbertsen Brood&Banket

De Sluis 30, www.bakkerijaalbertsen.nl

Heeft u voor uw kind in de vakantie buitenschoolse opvang (bso), dan is het ook hier wellicht mogelijk om weekkaarten voor de Speelweek te kopen. Informeer bij de buitenschoolse opvang van uw kind.

Veiligheid voor alles

Met zo’n 800 kinderen op het veld moet het natuurlijk wel veilig zijn. Vooraf wordt alles goed gecontroleerd en alle vrijwilligers weten wat ze moeten doen als er toch iets mis gaat. Op het polsbandje, tevens toegangsbewijs van uw kind, vermeld u de naam en leeftijd van uw kind en het telefoonnummer van u als ouder/verzorger zodat we u ook altijd kunnen bellen indien nodig.

Alle medewerkers mogen naar het polsbandje van het kind vragen om zo te controleren of het kind ook op het Speelweek terrein aanwezig mag zijn.

De 4, 5 en 6 jarigen verblijven in Speeldorp en worden door ouders/begeleiders bij Speeldorp gebracht en gehaald. De kinderen in het Bambinidorp worden ook door ouders en/of begeleiders bij Bambinidorp gebracht en gehaald. De kinderen van 7 t/m 12 jaar lopen op het grote veld, zodra de Speelweek is geopend kunnen zij aan allerlei activiteiten deelnemen. Dit veld is een openbaar terrein, u blijft als ouder en of begeleider verantwoordelijk voor uw kind, ook voor de tijd buiten de openingstijden van de Speelweek!

Er zijn ook activiteiten waarbij we de ouders/begeleiders om toestemming vragen. Hiervoor krijgen kinderen een formulier mee naar huis wat ze, ondertekend door de ouders, weer in kunnen leveren voor deelname.

De EHBO heeft de hele week op het terrein een eigen tent, dus om pleisters zitten we nooit verlegen.

Als uw kind de Speelweekregels overtreedt of de veiligheid van zichzelf en/of anderen in gevaar brengt, krijgt hij/zij een waarschuwing. Bij een 2e waarschuwing volgt verwijdering van het Speelweek terrein en het polsbandje wordt ingenomen. Bekijk hier een overzicht van het beleid.

BSO

Heeft u uw kind bij de BSO ondergebracht, informeer bij uw BSO wat de regelingen zijn m.b.t. toegang, ontmoetingspunten en alle andere reglementen.

En wat u nog meer moet weten…

De Speelweek is voor de kinderen, ouders mogen tijdens de speeltijden niet op het terrein blijven. Om toch het Speelweek gevoel te ervaren is er voor alle ouders, opa’s en oma’s en begeleiders een kijkmiddag op woensdag zodat u de Speelweek kunt beleven. Dit jaar op woensdag 21 augustus 2024 van 13.30 tot 16.00 uur.

De kijkmiddag is altijd een erg druk bezette middag met veel belangstellenden. Vanwege veiligheidsredenen kunt u als ouder/begeleider Speeldorp niet betreden om te komen kijken of om mee te spelen. Tevens vragen wij u om de 4, 5 en 6 jarigen niet mee te nemen op het grote veld om samen met u of grotere broer/zus mee te spelen. De ‘kleintjes’ komen in het gedrang, het is druk en daardoor niet overzichtelijk voor de medewerkers waardoor de veiligheid voor alle kinderen in gevaar komt.

Wilt u uw kind vanuit Speeldorp eerder dan de eindtijd meenemen, laat hem/haar a.u.b. uitschrijven bij de Speeldorp-leiding. Wij vertrouwen op u medewerking en begrip.

De algemene voorwaarden van de Stichting Jeugd Rekreatie en daarmee de Speelweek zijn van toepassing op alle toegangsbewijzen van de Speelweek en op een ieder die zich op het Speelweekterrein bevindt.

Openingstijden

De speeltijden zijn van maandag tot en met vrijdag 9.30 tot 12.00 uur en van maandag tot en met donderdag 13.30 tot 16.00 uur. De kinderen kunnen in de pauze niet op het Speelweek terrein blijven. Uitzonderingen zijn de kinderen van Speelweekmedewerkers.

Op vrijdagmiddag is de Speelweek gesloten. Na 12.00 uur gaan we met alle vrijwilligers lunchen om daarna de Speelweek op te ruimen en af te breken.

Zodra de Speelweek sluit gaan alle kinderen van 7 jaar en ouder (van het grote veld) naar de ingang van het terrein. Hier worden ze door hun ouders opgehaald of ze gaan zelf naar huis, net wat u met ze heeft afgesproken. De 4, 5 en 6 jarige kunnen worden opgehaald bij Speeldorp. Kinderen bij Bambindorp kunnen worden opgehaald bij Bambinidorp. Kinderen waarvoor de buitenschoolse opvang is geregeld gaan naar het BSO ontmoetingspunt. Kinderen van Speelweek medewerkers gaan naar de kantinetent waar alle medewerkers zich verzamelen.

Uw kind en allergie en/of geneesmiddelen

Is uw kind afhankelijk van geneesmiddelen en/of overgevoelig voor bepaalde (voedsel)bestanddelen (allergie/intolerantie) en wilt u dat wij dit tijdens de Speelweek monitoren dan vragen wij hun kind voorafgaand aan de Speelweek aan te melden om dit af te stemmen. Contactgegevens zijn te vinden op onze website www.speelweek.nl. Alle gevolgen voortvloeiend uit deze afhankelijkheid en/of overgevoeligheid komen te allen tijde geheel voor eigen rekening en risico van de ouder/verzorger.